söndag 11 september 2011

Rice Crisp-tårta


Rice Crisp-tårta

Botten
4 äggvitor
2 dl socker
3 dl Kellogs Rice Crisp

Vispa äggvitorna hårt, tillsätt sockret och vispa igen. Vänd ned flingorna. Bred ut på smort bakplåtspapper i en långpanna. Grädda mitt i ugnen i ca 80 minuter 125 grader.
Låt tårtbottnen svalna en aning i långpannan innan du vänder upp den och drar bort pappret.

Kräm
4 äggulor
1 dl socker
1 msk mjöl
1 dl grädde
75 g smör

Lägg alla ingredienserna utom smöret i en kastrull. Vispa och sjud - ej koka - tills krämen tjocknar.
Tag av från plattan och klicka ned smöret. Låt krämen kallna.
Dela bottnen på hälften och lägg kräm på ena botten. Jag brukar ha någon sorts frukt på krämen, men det är en smaksak. Vispa 5 dl grädde. Bred ca 1/3 av grädden på krämen, lägg på botten och lägg på resten av grädden. Dekorera på valfritt sätt.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Världens bästa tårta! Supergott med vattenmelon på under sommaren så blir den inte så jättesöt

Fröken Hallon sa...

Men ååh vattenmelon!! Tack för tipset! :)

Maria sa...

Hur stor blir denna tårta efter att man delat botten? En halv långpanna? :

Skicka en kommentar